Exfoliering

VARFÖR DU BÖR EXFOLIERA

Du kanske har läst eller hört om att exfoliering ska vara väldigt bra för huden.
I detta inlägget kommer vi att gå igenom 5 fördelar med exfoliering och hur ofta du bör exfoliera din hud.
 
Det finns mängder av olika sorters peeling men hur vet du ifall en produkt är rätt för dig?
Man kanske inte vågar chansa på produkter med syror i då man inte vet hur ens hud kommer att reagera.
 
Vi på Glow Of Sweden vill att din duschrutin ska inkludera en exfoliering och att det ska vara lätt och gå snabbt.

Vad är då fördelarna med att exfoliera sin kropp?

  1. Hjälper till med cellförnyelsen. Din hud består utav flera lager och när du exfolierar så tar du bort de döda hudcellerna som ligger överst. Detta stimulerar cellförnyelsen fortare än vad huden klarar själv och ger förbättrad lyster, en mjukare hudyta och färre rynkor. Detta hjälper huden att hålla sig ung och fin.
  2. Huden tar bättre upp vårdande produkter. När de döda hudcellerna är borta och du smörjer in din kropp så går produkten in i huden lättare. Om det ligger döda hudceller i vägen så får du inte alls samma fina effekt av din fuktgivande kroppslotion.
  3. Tar bort fett och öppnar tilltäppta porer. Om du lider av kroppsacne eller får finnar på rygg och axlar så kan exfoliering hjälpa dig på traven. Döda hudceller och smuts täpper till dina porer och kan försämra huden. När du exfolierar så håller du dina porer fria från smuts och kan på detta sättet undvika att få finnar på ditt utsatta område.
  4. Jämnare solbränna. Vare sig du använder brun utan sol eller föredrar att få en solbränna med hjälp av solen så kommer din hud få en jämnare färg över kroppen om du exfolierar innan. Föredrar du brun utan sol så kommer vår handske att hjälpa dig att ta av det som är kvar efter ett tag, på ett lätt och skonsamt sätt.
  5. Boosta kollagenproduktionen. Kollagen är ett protein som håller huden spänstig, fast och slät. Med exfoliering så ökar du din kollagenproduktion vilket leder till rynkor, små ärr och fina linjer kan minskas. 

Detta är en del av vilka fördelar exfoliering har mot din hud. Bra va? Med detta steget i din duschrutin så behöver du inte oroa dig över att utsätta kroppen för kemikalier eller extra supplement i din kost. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.