Exfoliering

Vanliga misstag du kanske gör vid exfoliering

Exfoliering är ett jättebra sätt att hålla sin kropp mjuk och len. Vid korrekt användning så funkar GOS exfolierande handske underbart på din hud! Om du inte får de resultat som du är ute efter så finns det en risk att du gör en utav dessa 3 misstagen.
  1. Du överexfolierar.

Efter en härlig dusch och en exfoliering senare så är det svårt att INTE använda handsken vid varje dusch, för att få den lena och mjuka känslan varje gång. Dock är det viktigt att din hud får vila mellan tillfällena. 

De vanligaste bieffekterna som visar sig om du exfolierar för ofta är rödhet i timmar efter att du har använt handsken, irritation, smärta och extra känslig på de exfolierade områdena. 

Kom ihåg att endast använda handsken en eller två gånger i veckan och att återfukta kroppen efteråt! På så sätt håller du kroppen mjuk och len i längre perioder då kroppen verkligen suger i sig den återfuktande produkten.

2. Du rakar dig INNAN exfoliering.

Om du rakar dig regelbundet så är exfoliering ett VIKTIGT steg innan du rakar dig. Det hjälper dig att förbereda huden inför rakningen, så som att lämna huden len, hjälper inåtväxta hårstrån ut och tar bort de döda hudcellerna som annars hade fastnat mellan bladen på din rakhyvel.

Det är också viktigt då du kommer närmre med rakhyveln mot din hud och förhindrar hårstrån från att bli inåtväxande.

3. Du mjukar inte upp huden tillräckligt.

För att få bästa resultat med din handske så måste du stå/ligga i varmt vatten i minst 10 minuter innan du börjar exfoliera. Detta är för att mjuka upp din hud och hjälpa orenheter att tas bort från porerna som ligger i det yttersta hudlagret. När du sedan använder handsken för att skrubba bort resterande orenheter så kommer du mer på djupet med din exfoliering. 

Kom ihåg att INTE använda någon tvål eller kroppsprodukt innan du exfolierar för att tyget ska kunna jobba med det den kan bäst, endast vatten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *