Exfoliering

5 tips för att ge lyster till en trött och matt hud

Visste du att en av de viktigaste stegen i hudvård är exfoliering? Det är sant! Andra hudvårdsprodukter kommer inte kunna vara lika effektiva om du har döda hudceller och smuts som står i vägen mellan din produkt och din hud. Här är 5 enkla steg på hur du kan förbättra din hudvårdsrutin med exfoliering.

1. Exfoliera endast en eller två gånger i veckan.

Varje gång du skrubbar bort de döda hudcellerna på din kropp så hjälper du den nya och fräscha huden att komma fram. Dock får du inte exfoliera för ofta då det kan få din hud att torka ut snabbare och irritera den. Ett tecken på att du exfolierar för ofta är om huden håller sig röd i timmar, eller dagen efter, efter att du har skrubbat. Din hud behöver tid att återhämta sig mellan skrubbningarna.

 

2. Förbered din kropp ordentligt.

Innan du börjar skrubba kroppen så är det viktigt att du har stått i duschen, eller legat i badet, i varmt vatten i minst 10 minuter. Detta är för att låta all smuts och döda hudceller mjukas upp för att enkelt få bort det och få fram din nya fräscha hud. 

3. Använd inga produkter innan exfoliering.

Du ska undvika att använda kroppsprodukter, att raka eller använda andra skrubbprodukter innan du exfolierar med vår handske. Om du rakar innan din exfoliering så kommer du inte komma lika nära huden med rakbladet och alla döda hudceller kommer att fastna mellan bladen. Om du istället rakar efter din exfoliering så kommer du komma närmre huden och du kan också förhindra inåtväxande hårstrån. Om du använder andra kroppsprodukter innan exfoliering så kan inte handsken greppa ordentligt på smutsen och hudcellerna som den annars hade kunnat om du endast använder vatten.

4. Använd långa och fasta rörelser.

När du använder handsken så är det viktigt att du använder fasta och långa rörelser för att täcka så mycket yta som möjligt. Istället för att trycka med fingrarna så ska du använda hela handflatan för att få ett bra grepp på din hud och du kan synligt se hur huden rullas av. Mängden hud är olika från person till person och i vissa fall kan du inte se huden utan känna resultatet efter din dusch. 

5. Återfukta alltid huden efter exfoliering.

Nu är du klar med din exfoliering! Din hud längtar efter att få bli återfuktad. Det är viktigt att återfukta din hud efter en skrubb då den återställer fuktbalansen i din hud. Nu kommer produkten även att tränga in snabbare och lättare eftersom du inte har ett lager av döda hudceller som stoppar produkten från att tränga in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.